معرفی معاونت غذا و دارو
مدیریت دارو و فرآوردهای بیولوژیک و مواد و نظارت برروند تدارک و توزیع دارو، اجرا و اعمال ضوابط و مقررات صدور مجوز صدور و تمدید پروانه های تولید کارخانه های تولیدی، کنترل و بازرسی از داروخانه ها، عطاری ها و آرایشی و بهداشتی ها در سطح شهرستان قرچک فعالیت دارد.
شرح وظایف واحد نظارت بر داروخانه ها مواد غذایی و بهداشتی
- نظارت برعملکرد داروخانه های سطح شهرستان
-
-
-
-
- بررسی حضور مسئول فنی
- بررسی رعایت ساعات فعالیت داروخانه
- کنترل نسخ و مشاوره دارویی توسط مسئول فنی
- کنترل و نظارت بر امرگرانفروشی داروخانه در عرضه دارو و تعرفه دارویی
- کنترل و نظارت بر عرضه داروهای غیر مجاز در داروخانه
- کنترل و نظارت بر نگهداری و عرضه داروهای تاریخ گذشته
- کنترل و نظارت بر دریافت دارو از شبکه های غیر مجاز توزیع
- کنترل و نظارت بر رعایت شرایط ساخت ترکیبی ها
- بررسی رعایت شرایط مناسب بسته بندی مجدد داروها
- نظارت بر عطاری های سطح شهرستان
- نظارت بر مراکز عرضه مکمل های ورزشی
- کنترل و بهبود شرایط تولید فرآورده های غذایی آشامیدنی آرایشی وبهداشتی وجلوگیری ازعرضه مواد غیر قابل مصرف
- کنترل و بهبود شرایط تولید ظروف ومواد بسته بندی
- بازدید از مراکز عرضه اقلام بهداشتی وآرایشی تحت پوشش شهرستان قرچک
- رسیدگی به درخواستهای متقاضیان واحدهای تولید کننده مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی و همچنین متقاضیان دریافت شناسه نظارت کارگاهی جهت دریافت پروانه های بهداشتی لازم و انجام بازدید های مربوطه
- بررسی و کنترل مدارک مربوط به پروانه های بهره برداری و ساخت
- پیگیری نتایج آزمون نمونه های ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی بهداشتی و آرایشی شهرستان
- ارسال اخطاریه بهداشتی به شرکتها و ارسال رونوشت آن به معاونت غذا و دارو و تعیین مهلت زمانی جهت رفع نواقص
- رسیدگی به شکایات واصله از محصولات غذایی ،آرایشی و بهداشتی
-
- نظارت بر اجرای ماده 11 قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی توسط تولیدکنندگان برروی برچسب محصولات(درج شماره پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضاء مصرف ،سری ساخت ،جدول ارزش غذایی ،آدرس محل تولید، نام واحد تولیدی)
- برخورد قانونی با افراد و واحدهای متخلف در امر تولید مواد غذایی و بهداشتی و همکاری با مراجع قضایی و انتظامی در هنگام بروز تخلفات احتمالی.
- اجرای طرح تشدید نظارت برفرآورده های گوشتی و اجرای طرح نظارت بر غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کارخانه های تولیدی آدر شهرستان
- رسیدگی به تخلفات مواد غذایی و بهداشتی با معرفی کمیسیون ماده 11 قانون تعزیرات حکومتی.
- همکاری و مشارکت با ادارات و سایر سازمانها در زمینه اجرای طرح های مرتبط با مواد غذایی و بهداشتی.
- هدایت و تشویق واحدهای تولیدی در تطابق با قوانین HACCP.GMP.GHP و همکاری لازم در زمینه اخذ گواهینامه های فوق.
- ارتقاء توانمندی مسئولین فنی واحدهای تولیدی در انجام شرح وظایف .
- جمع آوری طبقه بندی، تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی در خصوص میزان فعالیت کارخانجات و ارسال گزارشات ماهیانه به شهرستان.
- همکاری درون سازمانی و برون سازمانی در جهت آموزش و اطلاع رسانی عمومی.
- شرکت کارشناسان درسمینارها ودوره های آموزشی وکمسیونهای تدوین استاندارد وضوابط فنی.
- اطلاع رسانی اقلام غیر مجاز به صورت ماهیانه به عرضه گنندگان لوازم آرایشی ،بهداشتی از طریق صنف آرایشی و بهداشتی.
- شرکت در جلسات کمیسیون " مبارزه با قاچاق کالا و ارز " شهرستان قرچک.
- بازدید و نمونه برداری از کالاهای آرایشی بهداشتی قاچاق مکشوفه توسط نیروی انتظامی و هماهنگی و همکاری با ارگانهای ذیربط جهت معدوم سازی کالاهای فوق.
- تشکیل جلسات کمیته مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور
اهداف واحد
- ارتقاء سطح سلامت جامعه تحت پوشش
- ارتقاء و بهبود دسترسی به خدمات دارویی در مناطق تحت پوشش
- افزایش سطح امنیت غذا و تغذیه در مناطق تحت پوشش
- افزایش سطح نظارت بر اساس شبکه مردمی
- ترویج نظام شبکهای نسخه پیچی الکترونیک و TTAC در داروخانه های سطح شهرستان
- افزایش کیفیت در تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
- افزایش رضایتمندی گیرندگان خدمات
- افزایش فراهم آوری داروهای خاص در سطح شهرستان